• Александар Шаленберг

Не планираме да влеземе во НАТО, вели австрискиот министер за надворешни работи

По објавените кандидатури на Шведска и Финска за влез во НАТО, министерот за надворешни работи на Австрија Александар Шаленберг денеска рече дека Австрија не планира да се приклучи на воената алијанса. – Имаме сосема поинаква географска ситуација, изјави Шаленберг на маргините на состанокот на министрите за надворешни работи на ЕУ во Брисел. – Имаме многу …

Не планираме да влеземе во НАТО, вели австрискиот министер за надворешни работи Read More »