Мароканската полиција заплени 13 тони смола од канабис

Мароканската полиција во близина на Казабланка откри и заплени 13 тони смола од канабис и упаси едно лице под сомнение за меѓународен шверц на дрога.

Смолата од канабисот се користи за производство на хашиш.

Мартоканската полиција во јуни заплени 7,2 тони смола од канабис во две одвоени операции. Во Мароко минатата година беа откриени и запленети 179 тони марихуана.

Видео на денот