Кои производи не треба да се замрзнуваат

Архива на СП

Дури ни најискусните домаќинки не ги знаат сите правила на замрзнување на храната, а пред сè, кои производи можат да се ставаат во замрзнувач, а кои не е препорачливо да се замрзнувааат.

Овие производи не би требало да ги замрзнуваме:

Млекото – тоа станува згрутчено кога ќе се одмрзне (но, во ред е за готвење).

Добро испржена храна – по одмрзнувањето, крцкавиот слој ќе се претвори во кашеста маса.

Павлака – може да се користи за готвење, но течниот дел ќе се одвои веднаш по замрзнувањето.

Храната со прелив од трошки (презла) – ќе ја изгуби цврстата текстура.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот