Германски рецепт за варено вино: Една состојка му дава посебен шмек

Фото: Marco Verch Professional Photographer / Flickr

Вареното вино е една од првите асоцијации на удобна атмосфера во текот на зимските денови. Со помош на неколку трикови, можете да го добиете совршениот вкус.

За денеска ви препорачуваме варено вино по германски рецепт, со додаток на портокал. Се додаваат и ароматични зачини како каранфилче, цимет и анасон.

Состојки:

– 1 шише црвено вино
– 2 лажици рум
– 2 портокали исечени на парчиња
– сок од 2 портокали
– 5 цветови од каранфилче
– 2 стапчиња цимет
– 2 ѕвездест анасон
– 1/2 шолја кафеав шеќер

Подготовка:

Во тенџере сипете црвено вино, рум, додадете ги парчињата портокал, сокот од портокал, па зачините – цимет, цветови од каранфилче, анасон и кафеав шеќер. Добро измешајте, па загрејте ги сите состојки на тивок оган. Вареното вино процедете го, па послужете го топло.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот