За Султанот Сулејман тоа било љубов на прв поглед: Последната желба на Хурем само ја докажала нивната љубов!

Малку кој знае дека прочуената султанка Хурем, сопругата и најголемата љубов на султанот Сулејман, родена е како Александра Анастасија Лисовска. Таа била родена на територијата на денешна Украина и израснала во православно семејство. Нејзиниот татко бил свештеник, пишува магазинот Стил. Таа исто како и многу други девојки во тоа време била однесена во Османлиското царство …

За Султанот Сулејман тоа било љубов на прв поглед: Последната желба на Хурем само ја докажала нивната љубов! Read More »