• Рамазан Кадиров

Кадиров смета дека Русија треба да употреби нуклеарно оружје со мала сила во Украина

Чеченскиот лидер Рамзан Кадиров денеска изјави дека Москва треба да размисли во Украина да употреби нуклеарно оружје со мала моќност, по новиот голем пораз на бојното поле. Коментирајќи го денешното губење на руското стратешко упориште, градот Лиман, во источна Украина, Кадиров на каналот Телеграм напиша: „Според мене, треба да се преземат подрастични мерки, кои би …

Кадиров смета дека Русија треба да употреби нуклеарно оружје со мала сила во Украина Read More »