• Македонско-бугарски спор

Двајца мажи и две жени признале дека го каменувале македонскиот културен центар во Благоевград

Двајца мажи и две жени се приведени од полицијата во Благоевград во врска со вандалскиот чин на каменувањето на македонскиот културен центар „Никола Вапцаров“. Тие, како што пишуваат бугарските медиуми, го признале делото за кое се товарат. Приведените, како што пренесуваат бугарските медиуми, се на возраст од околу 40 години и немаат криминално досие. Стаклото …

Двајца мажи и две жени признале дека го каменувале македонскиот културен центар во Благоевград Read More »