-1 C
Скопје

Tag : Лиза Монтгомери

Жена Магазин Магазин слајдер

Погубена Лиза Монтгомери, првата жена во САД која прими смртоносна инјекција по скоро 70 години

Слободен печат
Лиза Монтгомери синоќа ја примила смртоносната инјекција во Индијана и стана првата жена во САД, која сојузните власти ја погубиле од 1953 година. На смртна...
Жена Магазин Магазин слајдер

Одреден е датумот на погубување на единствената жена која чека смртна казна во САД, а нејзиното злосторство е грозоморно!

Слободен печат
Тројца судии од Окружниот апелационен суд во Вашингтон ја промени одлуката на нижиот суд кој ја одложи смртната казна на Лиза Монтгомери, единствена жена која...