• ЕМА

ЕМА бара „Новавакс“ да предупредуваат за можни срцеви воспаленија од нивните вакцини против ковид

Европската агенција за лекови (ЕМА) препорачува вакцината против ковид-19 на Новавакс да оди со предупредување за можно воспаление на срцето, дополнителен товар за вакцината која досега не успеа да добие широка примена, пишува Ројтерс. Срцевите состојби – миокардитис и перикардитис – треба да бидат наведени како нови несакани ефекти во информациите за производот за вакцината, …

ЕМА бара „Новавакс“ да предупредуваат за можни срцеви воспаленија од нивните вакцини против ковид Read More »