Вчерашната експлозија во фабриката во Бубањ Поток ги покажува слабостите на одбрамбената моќ на Србија?

Вчера околу 14 часот во околината на Белград, во Лештане, одекнала силна експлозија, од ракетно гориво во погоните на компанијата на индустријата за специјална намена „Едепро“, во која се изработуваат противградни ракети. . Како што пренесуваат српските медиуми , се уште е невозможно да се приближи до фабриката, додека екипите се уште се на терен, …

Вчерашната експлозија во фабриката во Бубањ Поток ги покажува слабостите на одбрамбената моќ на Србија? Read More »