• Авдулах Хоти

Хоти: Без заемно признавање, Приштина повторно ќе воведе реципрочни мерки за Белград

Косовскиот премиер, Авдулах Хоти, се закани дека Приштина повторно ќе воведе реципрочни мерки кон Белград доколку процесот на дијалог не заврши со договор за заемно признавање. По средбата со политичките претставници на Албанците од југот на централна Србија, Хоти кажа дека Приштина има право да му се одмазди на соседот за секоја мерка што, како …

Хоти: Без заемно признавање, Приштина повторно ќе воведе реципрочни мерки за Белград Read More »