Што прави денеска: Маја Кикириткова, модна дизајнерка

маја кикириткова
Маја Кикириткова / Фото: Приватна архива

Етаблираната дизајнерка Маја Кикириткова е едно од најзвучните имиња на нашата модна сцена. Со години активно и посветено твори, успешно навигирајќи помеѓу работата, професијата и родителството.

Познатата дизајнерка и инфлуенсерка е мајка на две прекрасни деца, Ева и Лазар, кои ги има со својот сопруг Александар. Маја многупати отворено зборувала за мајчинството, за целата убавина што ја носи, но и за сите стравови и тешкотии низ кои поминала со безрезервната поддршка од нејзиниот сопруг.

маја кикириткова
Маја / Фото: Приватна архива

Како изгледа еден ден на Маја Кикириткова?

„Денот ми започнува во 6.30, кога се будиме со децата, ги подготвувам за во градинка, а потоа доаѓам дома и го пијам утринското кафе сама, го правам планот за тековниот ден и започнувам со работа.

маја
Ева и Лазар / Фото: Приватна архива

Ги везам куклите од „Совршен Пар“, па потоа ги пакувам и ги праќам до моите клиенти. Во меѓувреме, завршувам и некои тековни обврски, околу 13-14 часот правам ручек, ги земам децата од градинка и тогаш следи раздвижувањето низ дома.

маја кикириткова
Маја / Фото: Приватна архива

Лазар и Ева се активни деца и сакаат постојана занимација, па од земањето од градинка до легнување, денот го поминуваме заедно.

Лазар и Ева / Фото: Приватна архива

Можеби некоја прошетка, дружба со пријатели, одење на англиски, или едноставно дома, каде што сите четворица играме и се забавуваме.

Семејството на Маја / Фото: Приватна архива

Децата ги легнувам во периодот од 21 до 22-22.30, а додека легнам и јас, времето го поминувам за себе и сопругот.

маја
Маја / Фото: Приватна архива

Речиси секој ден е ист, со исклучок на викендите, кога одиме некаде, правиме пикник или едноставно се дружиме со пријатели“.

Видео на денот