Сезона на карфиол: Направете си превкусна чорба

Сос­тојки:

1 кг кар­фиол

3 мор­кови

1 це­лер

1 паш­ка­нат

1 гла­ви­ца лук

1 тик­вичка

1 ком­пир

мас­ло за ја­дење

за­чи­ни по желба

Под­го­товка:

На заг­ре­а­но масло, проп­р­же­те ги из­рен­да­ни­те мор­ко­ви за­ед­но со исеч­ка­ни­от кар­фиол, це­лер, паш­ка­нат и тик­вичка. От­ка­ко уба­во ќе ги проп­ржите, до­дај­те им го сит­но исеч­ка­ни­от лук и ком­пи­рот што прет­ход­но сте го исеч­ка­ле на коцки. Проп­р­же­те ги си­те сос­тој­ки уш­те де­се­ти­на ми­ну­ти и за­леј­те ги со вода.

Ва­ка под­гот­ве­на­та чо­рба, ос­та­ве­те ја да се ва­ри до­де­ка во неа не омек­нат си­те сос­тојки.

От­ка­ко чо­р­ба­та ќе би­де го­това, тр­гне­те ја од оган, за­чи­не­те ја, изблен­ди­рај­те ја и мо­же­те да ја по­слу­жите.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот