ФОТО: На овој профил се кријат фотографиите кои славните личности не сакаат да ги видите

лажна убабина инфлуенсери
ФОТО: Инстаграм

Во нашиот визуелен и виртуелен свет веќе е тешко да се распознае која фотографија е „вистинска“, а која уредена на „фотошоп“. Профилот „Лажна Убавина/Beauty False“ на „Инстаграм“ се обидува да го направи всушност тоа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

Профилот објавува исечени и уредени фотографии и видеа во споредба со истите без ретуширање и ни појаснува дека многу од папарацо фотографииите се уредувани.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

И познатите личности ги имаат истите проблеми како обичните смртници, но ги кријат зад филтри. На профилот може да погледнете вистинска текстура на кожа, избришани  брчки, исчистен целулит и слично.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

Видео на денот