Уапсен маж во Франција кој во рок од еден месец ѕвонел 27.000 пати во полиција

фото Архива

Во Лион бил уапсен маж заради вознемирување на полицијата и жандармеријата, бидејќи во рок од еден месец им ѕвонел 27.000 пати на телефон, соопштила денеска француската полиција.

Мажот, чие име не е соопштено, од 7 април до 18 мај ѕвонел на телефонот на разни полициски и жандармерски станици во Франција, а на оние кои му се јавувале, им зборувал за секс, посебно ако се јавувале жени.

Вкупно 34 лица се жртви на неговото вознемирување.

Мажот (47) бил уапсен вчера во еден хотел во Лион, а после психијатарскиот преглед му бил утврден притвор и чека сослушување кај истражниот судија.

Извор: Бета.рс

 

Видео на денот