Tag : Виктор Илиески

Култура

Филхармонијата ќе донира средства за Универзитетската клиника за инфективни болести

Слободен печат
Националната установа Филхармонија се откажува од Договорот со Министерство за култура за меѓународно претставување на институцијата во 2020 година. Станува збор за износ од 2.300.000...
Вести Култура

Интервју со Виктор Илиески: Сакаме да бидеме во чекор со другите европски и светски оркестри

Тони Димков
Веќе две години со филхармонијата раководи Виктор Илиески. Прво една година беше вршител на должност, а потоа и официјално беше назначен за директор на НУ...