Ова се чекаше 113 години, Хрватите за историја во Токио

За првпат од 1908 година, натпреварувачи од иста земја ќе играат во финалето на олимпискиот турнир во машки тениски парови ќе играат тенисери од иста земја. Тоа ќе бидат Хрватите Марин Чилиќ и Иван Додиг од едната страна на мрежата и Никола Мектиќ и Мате Павиќ од друга страна. Чилиќ и Додиг, кои често не …

Ова се чекаше 113 години, Хрватите за историја во Токио Read More »