ВИДЕО | Д-р Дединец: Во наредните 5 години најмалку 4 милијарди евра инвестиции во енергетиката

Енергетиката се наметнува како еден од главните приоритети во делот на инвестиции во Македонија. Со помош на британската Влада беше изработена стратегијата за енергетика и од Владата беше усвоена во 2019. Поради импликациите поврзани со ковид-19 се направи ажурирање на таа стратегија за енергетика и се виде кое е влијанието на ковид-19 кое што може …

ВИДЕО | Д-р Дединец: Во наредните 5 години најмалку 4 милијарди евра инвестиции во енергетиката Read More »