Совршено за неделен ручек: Пол­нет стек со шунка и кашкавал

Сос­тојки:

5 пар­чи­ња пи­леш­ки стек

200 гр каш­ка­вал

200 гр шунка

100 гр си­рење

5 јајца

5 ла­жи­ци брашно

сенф

за­чи­ни по желба

Под­го­товка:

Пар­чи­ња­та стек из­миј­те ги и се­кое пар­че за­се­че­те го на сре­дина, от­во­ре­те го и на­мач­кај­те го со мал­ку масло, сенф и за­чини. Во внат­реш­нос­та на сте­кот, ста­ве­те пар­че си­рење, шун­ка и каш­ка­вал и прек­ло­пе­те со дру­га­та по­ло­вина.

Ва­ка под­гот­ве­ни­от стек, зац­врсте­те го со чеп­калка, из­вал­кај­те го во брашно, по­тоа во из­ма­те­но јајце и ста­ве­те го да се пржи во заг­ре­а­но масло.

Ко­га пол­не­ти­от стек ќе би­де го­тов, мо­же­те да го сер­ви­ра­те со ком­пир или, пак, ориз и со за­дол­жи­тел­на­та све­жа са­лата.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот