Силјановски: Македонски Брод успешно се справува со Ковид-19

Состојбата во општината е добра. Во целост се почитуваат препораките од Владата и Министерството за здравство. Затоа и сметам дека ситуацијата е одлична. Граѓаните се свесни за опасноста и до сега немаме проблеми во општината, изјави за „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ градоначалникот на Македонски Брод, Живко Силјаноски.

-Работиме во помал обем за да има што помал контакт со луѓето. Најбитно е здравјето на луѓето. До сега немаме поплаки за проблем во он-лајн наставата, додаде Силјановски.

Видео на денот