ФОТО+ВИДЕО | Сондата Луси тргна на 12-годишна мисија кон Јупитер

Сондата Луси на НАСА денеска беше лансирана од Кејп Канаверал на Флорида во мисија на истражување на астероидите на Јупитер. Сондата Луси тргна на 12-годишна мисија и ќе помине речиси 6,5 милијарди километри во Вселената. Над 14 метри долгата сонда се движи на бензин и на батерии, кои можат да бидат наполнети со помош на …

ФОТО+ВИДЕО | Сондата Луси тргна на 12-годишна мисија кон Јупитер Read More »