Гејтс: Не направивме ни малку од тоа што можевме. Другите подобро одговорија на кризата

Основачот на „Мајкрософт“, Бил Гејтс, вели дека моменталната слика со вирусот корона, присутна во САД, но и ширум светот е „пострашна“ од тоа што тој очекувал да биде. Тој за „Си Ен Ен“ истакна дека тоа што луѓето во Америка и понатаму умираат, покажува дека оваа земја не направила ниту „близу“ до тоа што требало …

Гејтс: Не направивме ни малку од тоа што можевме. Другите подобро одговорија на кризата Read More »