Генерал Картер: Постои зголемен ризик за војна меѓу Русија и Западот

Највисокиот британски воен офицер го наведе променливиот „карактер на војување“ и предупреди дека сега има најголем ризик во изминатите децении за „погрешна проценка“ која може да доведе до војна меѓу Русија и Западот. Генерал Ник Картер ја наведе подготвеноста на авторитарните непријатели да ги искористат сите средства, меѓу кои мигрантите, цените на гасот, проксија или компјутерски …

Генерал Картер: Постои зголемен ризик за војна меѓу Русија и Западот Read More »