Петличковски: Ги оправдувам рестрикциите за невакцинирани

Јас ги оправдувам рестриктивните мерки коишто ќе ја зголемат стапката на вакцинација, бидејќи според сите научни докази вакцинацијата е најјасниот излез од кризата, вели доктор Александар Петличковски од Институтот за имунобиологија за РСЕ во денешното интервју за Радио Слободна Европа. Според него, се уште не се знае колку долга ќе биде периодот на заштита од …

Петличковски: Ги оправдувам рестрикциите за невакцинирани Read More »