Tag : населива планета

Вести Свет

Пронајдена вода на потенцијално населива планета

Слободен печат
Научниците првпат пронајдоа вода во атмосфера на планета кој кружи во населива зона на оддалечена ѕвезда. Планетата К2-18б оддалечена 111 светлосни години од Земјата е...