Рускиот „крал на измамите” Александар Жуков осуден на 10 години затвор во Њујорк

Судија во Њујорк го осуди рускиот државјанин Александар Жуков на десет години затвор за предизвикување на една од најсофистицираните операции за дигитална измама во историјата на интернетот. Судијата на Окружниот суд во Бруклин, Ерик Комите, го осуди Жуков за кражба на повеќе од седум милиони долари од рекламни компании во САД. Кражбата била извршена помеѓу …

Рускиот „крал на измамите” Александар Жуков осуден на 10 години затвор во Њујорк Read More »