Категорија: Колумни

Колумни

Македонските духови на сегашноста, минатото и иднината

Срѓан Ивановиќ
Не е лесно да си во моја кожа, помисли Македонија додека немирно се обидуваше да фати позиција на тесниот тросед, поставен пред вклучениот телевизор, во...
Колумни

Една изборна единица – повеќе различни идеи

Павле Богоевски
Доколку предвидените рокови околу изборите останат непроменети, 12 февруари е последниот работен ден за овој пратенички состав. Во преостанатиот период, Владата и парламентарното мнозинство ќе...
Вести Ви Препорачуваме Колумни

Автобусите на Мерлин

Ерол Шаќири
Колумнава требаше да биде за нешто сосема друго, но една монтажа (лажна вест) на социјалните мрежи каде беше наведен еден интернет портал, ме изнасмеа и...
Ви Препорачуваме Колумни

„Офицер и џентлмен“

Љубиша Николовски
Предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за технички министер за внатрешни работи да назначи воено лице, и тоа полковник во АРМ, уште на прв поглед отвора две дилеми....
Ви Препорачуваме Колумни

Божикна контрачеститка

Срѓан Ивановиќ
Социјалните мрежи донесоа голем број негативни работи во изминативе години, но од друга страна создадоа клима на добрососедство. Тоа, пред сè, се однесува на можноста...
Ви Препорачуваме Колумни

„Шпицен“ или „тапоаголни“ кандидати?

Сашо Орданоски
Прво беше оној конфузен предлог за „шпицен кандидат“. Колку што гледам, никому не му е баш јасно што сакаше опозицијата да каже со таа идеја,...
Ви Препорачуваме Колумни

Препознавањето на човечноста и добрината ќе ги одлучат изборите

Ненад Јовановиќ
Се наоѓаме на самиот крај на 2019 година, па ред би било да сумираме што е она што се направи и она што не се направи во,...
Колумни

Чист Вардар, чиста душа

Иво Антов
Едно од најголемите разочарувања во светот околу мене кога бев мал, можеби и најголемото по сознанието дека Дедо Мраз е мит, се случи за време...