Категорија: Семејство

Магазин Магазин слајдер Семејство

Пред да се отворат градинките, зајакнете им го имунитетот на децата со три народни лека

Слободен печат
Пред да почнат со работа градинките, препорачливо е родителите на малите деца да се обидат да им го зајакнат имунитетот и на тој начин на...
Магазин Семејство

Ова се најважните намирници за развој на детскиот мозок, за концентрација, побрзо учење и подобро помнење

Слободен печат
Исхраната во периодот на детсвото влијае на развојот на мозокот и здравјето, а науката докажа дека некои намирници значајно влијаат на развојот на мозокот и...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Инфлуенсерки од пелени – Преслатко и модерно или реализација на неостварените соништа на мајките (ФОТО)

Слободен печат
Иако веќе подолг период луѓето се навикнати да гледаат како на социјалните мрежи инфлуенсерите ги диктираат модните трендови и за тоа заработуваат многу пари, сепак...
Магазин Магазин слајдер Семејство

„Мојот син почина од коронавирус… но не така како што мислите!“ (ВИДЕО)

Слободен печат
Пандемијата на коронавирусот предизвика кризи кај многу семејства. Откако12-годишниот Хејден изврши самоубиство, таткото Бред Ханстабл ја сподели тешката приказна на неговото семејство со цел да...
Магазин Семејство

Како лесно да препознаете дали вашето куче е гладно, тажно, среќно, исплашено, нервозно

Слободен печат
Иако зборуваме на различни јазици, и тоа како се разбираме! Ако малку подобро погледнеме, нашите домашни миленици се многу зборлести. Со помош на своето тело,...
Живот Магазин Магазин слајдер Семејство

Има четири години, а веќе знае три јазици и е почесен член на Менса

Слободен печат
Исак Милер има само четири години, а веќе напамет ги знае сите 50 сојузни американски држави. Ова дете, само научило да зборува грчки и арапски јазик,...
Магазин Семејство

Исчистете го мијалникот од бактерии со брашно

Слободен печат
Сите знаеме дека во мијалниците по секое миење на садовите, остануваат остатоци од храна и масни наслаги. Бидејќи во мијалникот постојано се ставаат чинии, важно...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Ка­ко да по­мог­не­ме до­кол­ку наш бли­зок е хи­по­хон­дрик?

Слободен печат
По­ра­ди сè по­лес­ни­от прис­тап до од­ре­де­ни ин­фор­ма­ции, лу­ѓе­то сè по­чес­то се оби­ду­ва­ат да нај­дат ин­фор­ма­ции око­лу од­ре­де­ни бо­лести, а дел од нив ко­га ќе ги...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Ветеринарката Наташа Бојчева на тема домашните миленици и коронавирусот: Кај мачките коронавирусот е малку покомплициран!

Јасмина Кантарџиева Димков
Наташа Бојчева, дипломирана ветеринарка, поради својата стручност една од најбараните кај нас, а која е во чекор со светските трендови, ни одговара на актуелните прашања...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Мајка на Тик-Ток откри генијален начин за диплење на облеката што ќе ви зафати помалку простор! (ВИДЕО)

Слободен Печат
Облеката која ја носат бебињата брзо може да се надрасне и менува во поголем број, па треба да се има доволно простор во станот за...