Марија Павловска, мултимедијална уметница: Современата уметница треба да е индивидуална, своја и единствена

Критичарите најдобро го објасниле феноменот што го обработува. Тие посочиле: „Нејзините дела ја изразуваат експресивноста со комбинација на реализам и толкување на зрела, уникатна и силна личност“. Визуелната уметница Марија Павловска по повеќегодишен престој во Њујорк поради пандемијата на коронавирусот веќе неколку месеци е во Скопје, но тоа не значи дека запре со својата уметничка …

Марија Павловска, мултимедијална уметница: Современата уметница треба да е индивидуална, своја и единствена Read More »