ФОТО | Разговор со Моника Стојановска, уметница која создава нежности со своите раце

Непретенциозната позитивна меланхолија со која плени Моника во својот израз, е причината поради која во овие есенски денови, ви предлагам да ја прочитате, да ја разберете, да ја прегрнете. Затоа што нејзините парчиња уметност греат. Моника Стојановска е по професија филолог, слободна поетеса, создавач на мали и големи соништа на инстаграм-профилот под името Моки, нејзиниот …

ФОТО | Разговор со Моника Стојановска, уметница која создава нежности со своите раце Read More »