• ДКСК

ДКСК се прогласи за ненадлежна по пријавата на инспекторот Илиевски

Државната комисија за спречување на корупција се прогласи за ненадлежна, па ја отфрли пријавата на просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски. ДКСК велат дека немаат надлежност во делот за наводното незаконско унапредување на тројцата државни функционери Сафет Емрули, Арбер Адеми и Агим Нухиу. По жалбата на Илиевски за деградирање на работното место, и комисијата за Агенцијата на …

ДКСК се прогласи за ненадлежна по пријавата на инспекторот Илиевски Read More »