• арт-презентација

Визуелна уметност: Проектот „А-Реакција“ на Марија Павловска имаше двојна презентација

Визуелната авторка Марија Павловска, која живее и работи на релација Скопје-Њујорк, овие денови имаше две презентации на својата уметничка работа. На 15 декември во Кинотеката на РСМ се одржа арт-презентација, која беше проследена со лајв-стриминг, на проектот „А-Реакција“, реализиран во „Мана контемпорари“ во Њујорк. На презентацијата учествуваа и соработниците во проектот, историчарот на уметност Горанчо …

Визуелна уметност: Проектот „А-Реакција“ на Марија Павловска имаше двојна презентација Read More »