ВИДЕО | Најсувата пустина во светот стана депонија преполна од стара облекa

Најмалку 39.000 тони фрлени стари парчиња облека и гуми се оставени на депониите во Атакама во Чиле, најсувата пустина во светот. Секоја година, околу 59.000 тони користена и непродадена облека, често од Кина или Бангладеш, стигнува до Чиле откако ќе помине низ Европа, Азија или САД, се вели во извештајот на АФП. Облеката се испраќа …

ВИДЕО | Најсувата пустина во светот стана депонија преполна од стара облекa Read More »