• бугари

Захариева: Заплашуваат Бугари и во 21 век не им ги признаваат правата на самоопределување

Недопустливо е во 21 век некој да не го признава правото на самоопределување, изјави денеска за БНТ, Екатерина Захариева, вицепремиер и министер за надворешни работи во бугарската Влада. Предизборно таа одговараше на политички прашања на новинарот кој сподели анкета од гледачите на која од 25 дури 24 луѓе рекле дека спорот со Македонија нема да …

Захариева: Заплашуваат Бугари и во 21 век не им ги признаваат правата на самоопределување Read More »