Фото: Freerangestock

Рецепт за лут намаз од цвекло и мајонез: Може да се сервира и со месо

Лутиот намаз од цвекло и мајонез лесно се прави, а вкусот е вистински гурмански.
Овој намаз е идеален избор за сите љубители на добра храна.

Состојки:

– 1 варено цвекло (околу 300 грaма)
– 3 чешниња лук
– малку мелен црн пипер
– сол по вкус
– 2-3 лажици јаболков оцет
– 100 грама мајонез

Подготовка:

Излупеното цвекло исечкајте го со лук. Додадете мајонез, оцет, сол, бибер и убаво измешајте со лажица. Доколку сакате намазот да биде уште позачинет, додадете малку лута мелена пиперка. Послужете на крекери. По желба изрендајте малку сирење одозгора.

 

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот