Не е време да се делиме на патриоти и предавници, вели Арбр Адеми

Претседателот на собраниската комисија за европски прашања, Арбр Адеми, вечерва во емисијата „24 анализа“ рече дека протестите се загарантирани со Устав и доколку се организираат во рамките на законите, секогаш е дозволено да се изрази револт.

„Во вакви околности, не очекував протести, дека четирите најголеми политички партии се стремевме за постигнување на стратешките цели, НАТО и ЕУ. Во протоколот е во насока на имплементација на еден дел од договорот зсо Бугарија, кој не е дел од Преговарачката рамка. Треба да се воздржиме од насилство, протестот треба да биде исконтролиран. Се работи за наш имот и нне треба да оставиме лоша слика. Имаме лажни пропафанти и партиски пропаганди Не е време да се делиме на патриоти и предавници“, рече Адеми.

Видео на денот