
ФОТО | Кралицата Летиција има 52 години и никогаш не изгледала поубаво: „Периконе“ е тајната за нејзиниот младешки изглед
Кралицата Летиција од Шпанија (52) е позната како дама со софистициран моден стил, што и да облече убаво и стои, па затоа многумина со право ја нарекуваат најубавата кралица.
Препорачано
Каде и да се појави, без разлика дали тоа е официјален настан или прошетка со ќерките, таа изгледа беспрекорно. За да остане во форма, редовно вежба, но има и посебен режим на исхрана поради кој изгледа млада и без естетски корекции.
Queen Letizia of Spain is a vision of beauty today in Rome.#RoyalFamily #QueenLetizia #WednesdayMotivation #wednesdayfeelings pic.twitter.com/Rlm1Zdtsrg
— George III (@GeorgeofHanover) December 11, 2024
Кралицата сериозно ја сфаќа својата улога и работата. Со оглед на тоа дека често е во јавност, таа се грижи за својот имиџ.
„Таа е исклучително витка, има одличен стил, кој одлично се вклопува со нејзината темна коса“, изјави тренерот Сајмон Томас.
Тој верува дека шпанската кралица изгледа одлично откако ја следи 28-дневната антиинфламаторна диета на доктор Периконе, која е многу популарна меѓу познатите личности. Тоа е начин на исхрана кој ви помага да останете здрави, го подобрува менталниот фокус и не се базира само на губење на тежина.
#QueenLetizia was looking chic in BOSS suit, Massimo Dutti blouse, Magrit stilettos with matching clutch and Boira earrings while attending a meeting at UNICEF headquarters in Madrid 💙 pic.twitter.com/5I0TdnMGNE
— Mr. Quijada (@UnaiQuijada) March 21, 2025
Фокусот е ставен на здравата исхрана, што значи исфрлање од менито леб, тестенини, житарки, ориз, компири, грицки, овошни сокови и газирани пијалаци. Диетата Периконе бара редовно консумирање на два вида храна: свежа риба и зеленчук богат со железо, што помага да се одржи младешкиот изглед што е можно подолго.
Покрај рибата, се консумираат и белки од јајца, зелен зеленчук, јаткасти плодови, грав, млеко и млечни производи, агруми, маслинки, домати, јаболка, нектарини и праски, дињи, киви … Поради високата содржина на влакна, антиоксиданти и есенцијални масни киселини, се препорачуваат и кромид и лук, леќа, јачмен, лути пиперки, зрнести пиперки, праз и јогурт.