Фото: pexels-kampus

Со овие трикови лесно ќе се ослободите од непријатниот мирис по подготовката на рибата

Иако рибата е популарно јадење, нејзиниот мирис често останува подолго отколку што би сакале, и во собите и на садовите, но и на рацете. За среќа, постојат неколку едноставни трикови кои ќе ви го олеснат чистењето и освежувањето на просторот, како и отстранување на мирисите од вашите раце и садови.

Ако рибата стои подолго време во садот во кој е подготвена, доволно е во неа да сварите црн чај. Мирисот ќе исчезне како никогаш да не бил таму.

Исто така, при подготовка на риба, можете да додадете неколку капки сок од лимон во маслото во кое се пржи или пече. Садот во кој ќе ја чувате рибата до послужување истријте го со половина лимон, што ќе помогне да се неутрализира мирисот.

Талогот од црно кафе е ефикасно решение за отстранување на мирисот од рацете. Едноставно тријте ги рацете со него и потоа измијте ги со сапун.

Додека ја подготвувате рибата отворете ги прозорците за да може воздухот да циркулира, а можете да направите и природен освежувач на просторијата. Зовријте вода со кора од лимон, а кога ќе се олади, истурете ја во шише со распрскувач и употребете ја како освежувач на воздухот.

Можете да ставите и малку оцет во сад и да го оставите на масата некое време. Непријатниот мирис брзо и ефикасно ќе исчезне.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот


error: Не е дозволено копирање на содржината !!