Фото: Wikimedia Commons

Рецепт за гулаш со пиво, ваков специјалитет не сте пробале

Сочното и вкусно јадење што ќе ги воодушеви дури и најпребирливите гурмани.

Состојки:

– 500 грама говедско месо
– 500 мл пиво
– 1 кромид
– неколку колбаси
– 1 лута пиперка
– 1 свежа пиперка
– 2 домати
– лист од магдонос
– 1 лажица маст
– прстофат ким
– сол
– бибер

Подготовка:

На маст пропржете го сечканиот кромид. Додајте го говедското месо и колбасот исечкани на прстени, па динстајте околу 15 минути и додајте малку вода. Додадете бибер и домат, па зачинете. Полијте со пиво и динстајте околу час до час и половина на средна температура. Послужете ја гулашот со прилог по ваш избор.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот