Фото: Pexels / Sydney Troxell

Со овој метод на загревање пицата ќе има ja препознатливата крцкава кора и сочeн кашкавал

Ако некогаш сте биле разочарани од вкусот и структурата при повторно загревање на остатоците од пица, тогаш овој едноставен трик е за вас.

Имено, готвачот Дом Мелиер сподели трик што ќе ви помогне вашата пица да има подеднакво добар вкус по повторното загревање. Тој вели дека ова е единствениот начин кората да остане крцкава, а кашкавалот и другите состојки да бидат сочни.

Мелиер вели дека најдобро е да се користи тава и шпорет наместо чинија и микробранова печка.

„Земете го вашето парче пица и земете голема тава со капак и загрејте ја“, рекол тој.

Тој објасни дека вообичаениот метод на загревање во микробранова печка не функционира бидејќи пицата останува цврста, а загревањето во рерна исто така не помага бидејќи станува премногу крцкава.

Неговиот метод вклучува загревање на тавата, а потоа ставање едно парче внатре без масло или путер.

По загревање од 30 секунди до една минута, истурете мала количина вода во тавата и намалете ја температурата. Потоа, ќе го ставите капакот на тавата и ќе оставите сè да се топли на пареа.

Ако ја оставите пицата уште три или четири минути, кашкавалот треба да стане прекрасно леплив, давајќи ѝ вкус на свежина на пицата како во ресторан. Овој трик не е толку брз како микробрановата печка, но дефинитивно е најдобриот начин за повторно загревање на остатоцте од пицата.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот