Фото: Karina Ustiuzhanina / Pexels

Рецепт за бомбици со наполитанки и еурокрем готови за 15 минути

Наполитанките и еурокремот се слатки задоволства со кои пораснаа генерации и ретко кој не ги сака. Сега од нив можете да направите чоколадни бомбици за час, а со додавање на лешници ќе биде вистинско уживање за непцето.

Нема печење ниту готвење филови, само соединете се и веднаш ќе направите двојна мерка колку се добри. Рецептот е супер едноставен и тоа е само плус за ова чоколадно совршенство.

Состојки:

– 200 г чоколадни наполитанки
– 300 г мелени бисквити
– 200 г печени лешници
– 200 г путер
– 100 мл еурокрем
– 50 мл млеко

Подготовка:

Во блендер кратко измелете ги печените лешници (еден дел оставете за декорација), заедно со бисквитите и наполитанките. Сувите состојки измешајте ги со растопен маргарин и еурокрем.

На крај додадете го млекото и соединете сè за да добиете компактна смеса. Направете топчиња и кратко потопете ги во ладно млеко и печени лешници, а друг начин е да ги „валкате“ во растопен еурокрем и лешници.

Пред послужување, ставете ги топчињата во фрижидер да се стегнат, околу еден час, а потоа се спремни за јадење.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот