Фото: swanseabaynews

Најдобриот рецепт за палачинки без млеко: Само вака ќе ви излезат тенки и меки

Многу домаќинки пробуваат сè и сешто за да добијат совршена смеса за палачинки, додека некои сметаат дека нема ништо полесно од приготвувањето палачинки. Сепак, повеќето од нив прават голема грешка.

Нашите баби порано постојано велеле дека млекото ги прави палачинките жилави, како и дека смесата не треба да биде многу густа. Пригответе палачинки на овој начин и навистина ќе ви излезат помеки, потенки, а и подолго ќе ви останат тазе.

Состојки:

– 3 јајца
– 1,2 л вода
– половина лажиче сол
– прстофат шеќер
– 1,5 дл масло
– околу 25 лажици брашно
– малку прашок за печиво

Приготвување:

Изматете јајца, прашок за печиво, сол, шеќер, па постепено додавајте брашно и вода со постојано матење. Додајте масло и матете додека смесата целосно се соедини. Смесата не би требало да биде многу густа. Потоа, ставајте од смесата во тавче и пржете ги палачинките.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот