профимедиа

Ле­бот ни­ко­гаш не ос­та­вај­те го да стои во ќесе

Ре­чи­си си­те луѓе, пред да го ста­ват ле­бот во ор­ман­че­то за чу­ва­ње леб во куј­ната, ле­бот, во обид да му ја зад­ржат све­жи­на­та и да спре­чат не­го­во­то су­шење, го вит­ка­ат во ќесе.

Вак­ва­та прак­ти­ка е ис­клу­чи­тел­но штет­на и се­кој што го пра­ви тоа, тре­ба да прес­та­не со ваквиот на­чин на скла­ди­ра­ње на ле­бот.

Ве­ру­ва­ње­то де­ка ле­бот чу­ван во ќе­се ќе ос­та­не по­дол­го вре­ме свеж, ни­ту од да­ле­ку не е точно, би­деј­ќи нај­лон­ска­та ке­са са­мо ќе пот­по­мог­не во „за­ду­шу­ва­њето” на ле­бот, а со тоа и кон не­го­во заб­р­за­но су­шење, по што ле­бот ќе би­де на­вис­ти­на тврд и неп­ри­ја­тен за ја­дење.

Пок­рај тоа, по­ра­ди на­ма­ле­на­та моќ­ност за цир­ку­ли­ра­ње на воз­ду­хот во ва­ка за­вит­ка­ни­от леб, шан­са­та да фа­ти му­вла и да би­де не­у­пот­реб­лив, се зго­ле­му­ва двојно.

За­тоа нај­доб­ро е да ку­пу­ва­те леб во по­ма­ли ко­ли­чи­ни иа­ко мо­же­би та­ка би тре­ба­ло тоа да го пра­ви­те по­често.

Се­пак, ова е единстве­ни­от на­чин се­ко­гаш да ја­де­те мек и вку­сен леб.

До­кол­ку чес­то зна­е­те да пре­те­ра­те и ку­пу­ва­те леб по­ве­ќе от­кол­ку што ви е пот­ребно, то­гаш так­ви­от леб чу­вај­те го во фри­жи­дер.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот