Arsovska: BNJVL për herë të parë politizohet për interesa partiake

Kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, konsideron se shkarkimi i saj nga pozita e kryetares së Bashkësisë së Njësive të Vetëqeverisjes Lokale është ndoshta rasti më i mirë për konfirmimin e koalicionit ndërmjet VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së, e cila, sipas ajo, së bashku vendosën që në vendin e saj ta zërë dikush tjetër, të udhëhequr nga BNJVL.

Arsovska, në një intervistë për MIA-n, thekson se për herë të parë po politizohet ky funksion dhe po vihen interesat e partisë para interesave të vetëqeverisjes lokale, duke krijuar një precedent që do të jetë shumë i vështirë dhe problematik për t'u tejkaluar. në të ardhmen po hiqet një praktikë e krijuar, e cila deri më tani është respektuar nga interesat partiake.

- Përkundër faktit që besoj se deri më tani në punën që kemi bërë në BNJVL nuk ka pasur kurrfarë ngecjeje, është respektuar gjithçka që ne si Bord i drejtorëve kemi marrë si vendime, të gjitha vendimet janë marrë konsensuale dhe me me mbështetjen e të gjithë të interesuarve në atë tryezë, ata vendosën se është e rëndësishme që personi që do ta udhëheq BNJVL-në të jetë përfaqësues i partisë politike që ka fituar më së shumti mandate në këto zgjedhje, thekson Arsovska.

Për ndikimin në këshillin e qytetit të gjithë kësaj dhe se si funksionon pa mbështetjen e shumicës së këshilltarëve, duke pasur parasysh se pas zgjedhjes së saj u mbështet nga koalicioni i udhëhequr nga VMRO-DPMNE, Arsovska thotë se këshilltarët kanë përgjegjësi të punojnë. në radhë të parë në interes të qytetarëve.

Askush nuk i kushton rëndësi nëse në sektorin e ujësjellësit, në seksionin e kanalizimeve, në seksionin gjithçka që është e nevojshme që qytetarët të kenë një jetë cilësore, nëse respektohen të gjitha standardet dhe për rrjedhojë me

- Duhet të realizohet ajo që është premtuar në parazgjedhore dhe për të cilën është dhënë besimi nga qytetarët. Është programi për një Shkup modern, i cili praktikisht sjell rreth 300 propozime që duhet të realizohen në interes të të gjithë banorëve të qytetit të Shkupit, në mënyrë që jeta e tyre të jetë më e mirë dhe më funksionale. Ajo që kemi parë deri tani është se vetë Këshilli vepron ndoshta me urdhër të caktuar partiak, edhe pse mendoj se secili nga këshilltarët duhet të vendosë me ndërgjegjen e tij dhe të veprojë në drejtim të realizimit të gjithçkaje që u ka premtuar qytetarëve, po jo. të udhëhiqen nga angazhimet apo politikat partiake, theksoi kryebashkiaku.

Si shembull të fundit ajo e përmendi rastin kur në seancën e fundit të Këshillit të Shkupit këshilltarët nuk e votuan propozimin për huazim të Qytetit të Shkupit për blerjen e 50 autobusëve ekologjikë.

Sipas saj, në këtë rast këshilltarët nuk kanë votuar për atë që vetë kanë ofruar dhe mbështetur para se të hyjnë në postet e tyre.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës