Në Kroaci, 35.000 mijë derra u vranë për shkak të murtajës së derrave

Kryeministri kroat Andrej Plenkoviç komentoi protestën e fermerëve, kryesisht mbarështuesve të derrave, të pakënaqur me masat e qeverisë kundër përhapjes së murtajës së derrave dhe theksoi se vetëm tre për qind, pra 35.000 mijë derra, janë eutanizuar në Kroaci. “Në proces, numri i derrave nuk është ulur, por kemi 950.000, 150.000 derra më shumë se para murtajës afrikane të derrave.

Në Kroaci, 35.000 mijë derra u vranë për shkak të murtajës së derrave Lexo më shumë »

Kateristët bullgarë: Taksa e bakshishit është qesharake

Të vendosësh një taksë mbi bakshish është një propozim qesharak, tha Emil Kolarov, president i Shoqatës së Restoranteve në Bullgari për BBC-në Ballë për Ballë. Mirëpo, nëse ka synime të tilla, pse nuk vlen për të gjithë – shoferët e taksive, parukierët, etj. Nëse ka, le të jetë për të gjithë, pse të bëjnë eksperimente vetëm në degën tonë, ...

Kateristët bullgarë: Taksa e bakshishit është qesharake Lexo më shumë »

Falsifikimet më të zakonshme në Evropë janë lojërat, paketimet, lodrat, cigaret...

Në kufirin e jashtëm të BE-së vitin e kaluar, zyrtarët doganorë kapën rreth 86 milionë falsifikime, vlera totale e të cilave është mbi dy miliardë euro. Shumica erdhën nga vendet aziatike. Numri i produkteve të sekuestruara në kufirin e BE-së vitin e kaluar është ulur me 43 për qind krahasuar me vitin 2021, por vlera e tyre është rritur me 11 për qind.

Falsifikimet më të zakonshme në Evropë janë lojërat, paketimet, lodrat, cigaret... Lexo më shumë »

Fluturimet sezonale të linjës ajrore polake "LOT" nga Varshava në Ohër nga vera e ardhshme

Linja ajrore kombëtare polake LOT do të krijojë një linjë sezonale në linjën Varshavë-Ohër verën e ardhshme. Nga data 24 qershor deri më 23 shtator çdo të hënë do të ketë fluturim nga aeroporti “Radom” drejt aeroportit “Sveti Apostol Pavle”. Aeroporti Radom ndodhet 110 kilometra nga qendra e Varshavës. Është ish-aeroporti ushtarak, i cili në vitin 2015 është...

Fluturimet sezonale të linjës ajrore polake "LOT" nga Varshava në Ohër nga vera e ardhshme Lexo më shumë »

“Euromax” zbardh dezinformatat për minierën “Ilovica” – Nuk do të ketë cianid, mbetje hidroponike

Me një letër drejtuar ministres së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Kaja Shukova, Euromax Resources sqaron të gjitha dilemat dhe keqkuptimet që kanë lindur në periudhën e kaluar në lidhje me punën e minierës së ardhshme të bakrit “Ilovica-Shtuka” dhe sërish kërkon nga autoritetet kompetente që të shqyrtojnë dhe t'i përgjigjen kërkesës për bashkim ...

“Euromax” zbardh dezinformatat për minierën “Ilovica” – Nuk do të ketë cianid, mbetje hidroponike Lexo më shumë »

Kovaçevski: Sukseset e kompanive vendase janë investim në rritjen ekonomike

Përzgjedhja e TOP 100 kompanive më të suksesshme sipas të hyrave të realizuara, fitimit neto dhe numrit të të punësuarve është një mirënjohje e fortë e punës së suksesshme dhe të përkushtuar të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore, theksoi kryeministri Dimitar Kovaçevski në manifestimin ku njohu “TOP 100 kompanitë më të suksesshme”.anëtare të kësaj dhome. Sipas të dhënave të SKSZM, TOP 100 kompanitë më të mira...

Kovaçevski: Sukseset e kompanive vendase janë investim në rritjen ekonomike Lexo më shumë »

Rusia po lufton pa sukses kundër inflacionit

Lufta kundër inflacionit në Rusi nuk ka sjellë ende rezultate të mëdha. Banka qendrore ruse rriti normën bazë të interesit me dy pikë përqindjeje në 15 për qind në tetor, rritja e katërt në muajt e fundit, raportoi SEE.biz.eu. Sipas parashikimeve të bankës qendrore, inflacioni do të arrijë në 7,5 për qind dhe nuk përjashtohet që banka të...

Rusia po lufton pa sukses kundër inflacionit Lexo më shumë »

Përveç Kinës, Serbia është unike me tre prodhues të matësve inteligjentë

Shpërndarja e energjisë elektrike Serbia EDS planifikon të zëvendësojë të paktën 80 për qind të njehsorëve ekzistues me matës të rinj dixhitalë me lexim në distancë të konsumit deri në fund të dekadës, me ndihmën e shtetit, Bashkimit Evropian dhe kredive nga institucionet financiare ndërkombëtare, që sjell përfitime të shumta për konsumatorët. Kredia e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim prej 40 milionë eurosh është...

Përveç Kinës, Serbia është unike me tre prodhues të matësve inteligjentë Lexo më shumë »

Në Kroaci do të ndërtohet një rrugë që do të shkurtojë udhëtimin nga Bosnja dhe Hercegovina në Rivierën Makarska

Në Kroaci janë planifikuar 20 projekte rrugore, dhe njëri prej tyre është një projekt që do të shkurtojë rrugën nga pjesë të caktuara të Bosnjë-Hercegovinës në Rivierën Makarska. Kryetari i ndërmarrjes kroate të rrugëve, Josip Shkoriq, ka konfirmuar se bëhet fjalë për projekte, realizimi i të cilave do të fillojë vitin e ardhshëm dhe vlera e përgjithshme është mbi një miliard...

Në Kroaci do të ndërtohet një rrugë që do të shkurtojë udhëtimin nga Bosnja dhe Hercegovina në Rivierën Makarska Lexo më shumë »