• TV falas

VIDEO SONDAZH: Studioj për të mësuar, nuk e di nëse do të qëndroj në këtë vend

Sot zhvillohet ora e parë akademike për vitin e ri 2023-2024, me të cilin nis zyrtarisht viti i ri studentor. “Sloboden Pechat” pyeti studentët se sa të kënaqur janë me kushtet që ofron Universiteti “Kirili dhe Metodi”, për kurrikulën dhe studimet pasuniversitare, nëse janë duke studiuar për të aplikuar njohuritë këtu apo për të shkuar jashtë vendit. Studentët e vitit të parë…

VIDEO SONDAZH: Studioj për të mësuar, nuk e di nëse do të qëndroj në këtë vend Lexo më shumë »

VIDEO | Asan: Kafja turke në gezve të kallajit ka një shije të veçantë kur zihet në rërë

“Shtypi i Lirë” në mbështetje të zejeve të vjetra nga Çarshia e Shkupit. Nëpërmjet intervistave me artizanët do të përpiqet t'i shpëtojë nga harresa, të njohë brezat e rinj me traditën e ruajtur në Pazar prej shekujsh. Ndoshta kontributet do të jenë një nxitje për një të ri që të zgjedhë një profesion për profesionin e tij të ardhshëm dhe...

VIDEO | Asan: Kafja turke në gezve të kallajit ka një shije të veçantë kur zihet në rërë Lexo më shumë »

VIDEO| Manny: Kostumi i një burri bëhet në një ditë, pantallonat në shtatë orë

“Shtypi i Lirë” në mbështetje të zejeve të vjetra nga Çarshia e Shkupit. Nëpërmjet intervistave me artizanët do të përpiqet t'i shpëtojë nga harresa, të njohë brezat e rinj me traditën e ruajtur në Pazar prej shekujsh. Ndoshta kontributet do të jenë një nxitje për një të ri që të zgjedhë një profesion për profesionin e tij të ardhshëm dhe...

VIDEO| Manny: Kostumi i një burri bëhet në një ditë, pantallonat në shtatë orë Lexo më shumë »

VIDEO | Aleksandri dhe Daci: Do të këndojmë këngë të bukura, të vjetra, që do t'i kthejnë Shkupët e vjetër në kohë të mira

Dragan Spasov-Dac dhe Aleksandar Mitevski, me kërkesë të fansave të tyre të shumtë, më në fund organizojnë një festë ditëlindjeje që do t'i bashkojë për një koncert në kopshtin e bukur të gjelbër në çatinë e Qendrës Tregtare të qytetit. Rasti është ditëlindja e katërt e festuar nga dyshja muzikore dhe “Sloboden Pechat” ka takuar “fajtorët” kryesorë për këtë festë të madhe, pikërisht në gjelbërim...

VIDEO | Aleksandri dhe Daci: Do të këndojmë këngë të bukura, të vjetra, që do t'i kthejnë Shkupët e vjetër në kohë të mira Lexo më shumë »

VIDEO| Matoshi: Kam bërë këpucë në stilin e Al Capone dhe Bonnie Clyde për dhëndrin dhe nusen

“Shtypi i Lirë” në mbështetje të zejeve të vjetra nga Çarshia e Shkupit. Nëpërmjet intervistave me artizanët do të përpiqet t'i shpëtojë nga harresa, të njohë brezat e rinj me traditën e ruajtur në Pazar prej shekujsh. Ndoshta kontributet do të jenë një nxitje për një të ri që të zgjedhë një profesion për profesionin e tij të ardhshëm dhe...

VIDEO| Matoshi: Kam bërë këpucë në stilin e Al Capone dhe Bonnie Clyde për dhëndrin dhe nusen Lexo më shumë »

VIDEO/ Agushi: Jorganët e vjetër nuk hidhen, lihen si trashëgimi

“Shtypi i Lirë” në mbështetje të zejeve të vjetra nga Çarshia e Shkupit. Nëpërmjet intervistave me artizanët do të përpiqet t'i shpëtojë nga harresa, të njohë brezat e rinj me traditën e ruajtur në Pazar prej shekujsh. Ndoshta kontributet do të jenë një nxitje për një të ri që të zgjedhë një profesion për profesionin e tij të ardhshëm dhe...

VIDEO/ Agushi: Jorganët e vjetër nuk hidhen, lihen si trashëgimi Lexo më shumë »

FOTO+VIDEO: Çarshia e vjetër e Shkupit - zemra e Shkupit

Në mëngjes, qyteti zgjohet. Edhe Çarshia e Vjetër e Shkupit, zemra e Shkupit, zgjohet i qetë në përqafimin e Kalasë së Shkupit. Anëtarët e esnafit tashmë po pinë një kafe ose çaj të dytë dhe punonjësit po hapin qepenat për ditën e re të punës. Me sa duket gjithçka është e qetë, të gjithë po bëjnë punën e tyre. Dita fillon, para çdo dyqani, fshihet për...

FOTO+VIDEO: Çarshia e vjetër e Shkupit - zemra e Shkupit Lexo më shumë »

VIDEO SONDAZH: Me rritjen e çmimit të specave, nuk mund të bëni dyqan dimëror!

Sezoni i të bërit një pallto dimërore është në ecje të plotë. Duke marrë parasysh rritjen e çmimeve të specave dhe domateve në vend, ekipi i “Sloboden Pechat” shkoi në tregjet lokale me pyetje se a kanë mundësi të bëjnë ushqime dimërore këtë vit? A do të thotë kjo fundi i traditës së bërjes së ajvarit dhe lutenicës? Qytetarët...

VIDEO SONDAZH: Me rritjen e çmimit të specave, nuk mund të bëni dyqan dimëror! Lexo më shumë »

VIDEO SONDAZH: Ulja e çmimit të artikujve nuk e rrit standardin e qytetarëve

Qeveria dje ka shpallur ulje për njëqind produkte. Ai rekomandoi qytetarët që të respektojnë tabelën kuqe-verdhë që do t'i çojë te produktet me çmim të rekomanduar. “Sloboden Pechat” pyeti qytetarët se sa të kënaqur janë me çmimet e reja dhe a ndikon kjo në standardin e jetesës? Shumica prej tyre kanë informuar për çmimet e reja dhe një pjesë...

VIDEO SONDAZH: Ulja e çmimit të artikujve nuk e rrit standardin e qytetarëve Lexo më shumë »

VIDEO+FOTO: Shkupi në mëngjes – Të gjithë shkojnë në punë, pinë kafe, bëjnë dashuri

Shkupi në mëngjes, qyteti zgjohet. Shkupi, secili me mendimet e veta. Disa nxitojnë të shkojnë në punë, të tjerë pinë kafen e mëngjesit në stolat përreth qendrës së qytetit. Rrugët lahen, mëngjesi blihet. Një pjesë e qytetarëve po shijojnë diellin, të tjerë po blejnë libra. Dikush e nis mëngjesin para një objektivi. Zona e këmbësorëve është e mbushur me njerëz, ka nxitim për të...

VIDEO+FOTO: Shkupi në mëngjes – Të gjithë shkojnë në punë, pinë kafe, bëjnë dashuri Lexo më shumë »