Lufta në Ukrainë solli një krizë energjetike dhe sfida të sigurisë, përsëriti Pendarovski

Çështjet e sigurisë kanë qenë gjithmonë një temë e rëndësishme dhe në mënyrë të pashmangshme, çështja më aktuale e sigurisë së sotme është agresioni rus kundër Ukrainës, i cili prishi tektonikisht stabilitetin e kontinentit evropian kur menduam se pas rënies së Murit të Berlinit hymë në një periudhë. të paqes dhe stabilitetit afatgjatë. Kështu tha presidenti Stevo Pendarovski në një video fjalim me të cilin hapi...

Lufta në Ukrainë solli një krizë energjetike dhe sfida të sigurisë, përsëriti Pendarovski Lexo më shumë »

"Ditët e mjekësisë veterinare-2022"

Fakulteti i Mjekësisë Veterinare - Shkup i kushton rëndësi të madhe shkencës dhe arsimit, sepse vetëm përmes procesit arsimor mund të fitohen njohuri, shkathtësi, aftësi dhe kualifikime të nevojshme për integrim të suksesshëm në të gjitha sferat e jetës shoqërore. Ky tubim është një mirënjohje për të gjithë ne sepse po e vendosim Maqedoninë si vend në hartën evropiane të mjekësisë veterinare, theksoi dekani i Fakultetit, Prof. Dr. Lazo Pendovski, në hapje...

"Ditët e mjekësisë veterinare-2022" Lexo më shumë »

Mbi 100 ekspertë të IT nga Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria janë duke u rrjetëzuar në Ohër

Mbi 100 ekspertë nga industria e IT nga Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova u takuan në Ohër në konferencën "Ingram & Vendors networking #1" organizuar nga kompania Ingram Micro Macedonia. Ata folën në ngjarje për tema të tilla si aspektet e sigurisë në internet, mbrojtja DDoS, zgjidhjet e ruajtjes së klasit botëror, si dhe epoka e shumë reve. -Si kompani...

Mbi 100 ekspertë të IT nga Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria janë duke u rrjetëzuar në Ohër Lexo më shumë »

FOTO: Komuna e Tetovës shkatërroi pemët në oborrin e një objekti për të paguar parkingun, qytetarët thonë se është uzurpim

Makinat ndërtimore të angazhuara nga Komuna e Tetovës sot kanë prerë disa pemë të shëndetshme që ndodheshin në oborrin e një objekti në qendër të qytetit. Komuna njoftoi qiramarrësit se hapësira e tyre e oborrit po shndërrohet në parkingje të reja, për të cilat do të paguhet. Qiramarrësit të revoltuar ankohen se vite më parë kanë paraqitur kërkesa për shpengim...

FOTO: Komuna e Tetovës shkatërroi pemët në oborrin e një objekti për të paguar parkingun, qytetarët thonë se është uzurpim Lexo më shumë »

Uji në Prilep po rritet për 20 për qind, shërbimet komunale për rreth 60 për qind

Në Prilep çmimi i ujit rritet për 20 për qind, ndërsa ai i shërbimeve komunale mesatarisht 60 për qind. Këto janë vendimet e ndërmarrjeve publike të Prilepit të cilat i kanë dorëzuar në këshillin komunal. Çmimet e rritura janë për faturat e tetorit që do të arkëtohen në muajin nëntor. Në të dyja kompanitë “Ujësjellës Kanalizime” dhe “Komunalec”, theksojnë se arsyeja...

Uji në Prilep po rritet për 20 për qind, shërbimet komunale për rreth 60 për qind Lexo më shumë »

Është ndërprerë diskutimi në komision për Ligjin për procedurë civile

 Në vazhdim të seancës së Komisionit Parlamentar për Çështje Evropiane, anëtarët e opozitës VMRO-DPMNE e përsëritën kërkesën që në seancë të marrë pjesë edhe ministri i Drejtësisë Nikolla Tupançeski, me qëllim që, siç thanë, të sqarohet se pse me 520 anëtarë. , duan të kalojnë një ligj krejtësisht të ri për procedurën kontestimore nën mbrojtjen e flamurit evropian dhe shkurtimin e procedurës”. …

Është ndërprerë diskutimi në komision për Ligjin për procedurë civile Lexo më shumë »

Palët duhet të jenë të parat që do të mbyllin gojën, gjuha e urrejtjes është e dëmshme

Është e vështirë të zhduket fjalimi diskriminues dhe gjuha e urrejtjes në hapësirën e internetit, por nuk është e mundur të krijohet një shoqëri gjithëpërfshirëse nëse debati për ndonjë temë parandalohet me ofendime dhe sulme, sepse një debat i shëndetshëm politik dhe social është baza e zhvillimit. , thonë komunikuesit lidhur me trendin në rritje të këtyre dukurive negative. Sipas...

Palët duhet të jenë të parat që do të mbyllin gojën, gjuha e urrejtjes është e dëmshme Lexo më shumë »

Situata Covid: Në tre ditë, 96 të sapo infektuar, 288 të shëruar, katër vdiqën

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetësisë Publike, Ministria e Shëndetësisë informon se në 3 ditët e fundit (nga 24.09 deri më 26.09.2022): janë kryer 962 analiza dhe janë regjistruar 96 raste të reja me COVID-19: Shkup – 66. , Kumanovë - 5, Veles - 4, Prilep, Tetovë, Kavadar, Ohër dhe Kërçovë - nga 3, Manastir dhe Shtip - nga një...

Situata Covid: Në tre ditë, 96 të sapo infektuar, 288 të shëruar, katër vdiqën Lexo më shumë »

Realiteti maqedonas: Të pasurit janë ndotësit më të mëdhenj, më të varfërit mbeten pa ndihmë dhe alternativa

Grupi më i varfër i njerëzve me të ardhura mujore deri në 25 mijë denarë në një familje fjalë për fjalë janë lënë jashtë masave për zvogëlimin e ndotjes, ndërsa njerëzit më të pasur me të ardhura mujore mbi 40 mijë denarë janë ndotësit më të mëdhenj sepse këtë e bëjnë duke zgjedhje dhe jo për pamundësi, dhe ato duhet të ndikohen më së shumti...

Realiteti maqedonas: Të pasurit janë ndotësit më të mëdhenj, më të varfërit mbeten pa ndihmë dhe alternativa Lexo më shumë »

Mbrojtja pretendon: Goditjet e të akuzuarës Clementina nuk kontribuan në vdekjen e Dennis Toth

Goditjet e dhëna nga Clementina në asnjë mënyrë nuk mund të kontribuojnë në vdekjen e saj, sipas mbrojtjes së të akuzuarës Clementina Levkovska në lidhje me rastin e vrasjes së hendbollistit kroat Denis Tot, i cili u rrah për vdekje para një klubi nate. në Parkun e Qytetit. Mbrojtja e Levkovskës në një deklaratë për media pas seancës së sotme nga rasti para...

Mbrojtja pretendon: Goditjet e të akuzuarës Clementina nuk kontribuan në vdekjen e Dennis Toth Lexo më shumë »