Përfitimet dhe rreziqet e dushit të ftohtë: Kini kujdes me këtë freskim në ditët e nxehta të verës

Nuk është sekret që të bësh një dush të ftohtë ka përfitime për shëndetin fizik dhe mendor, duke përfshirë përmirësimin e qarkullimit të gjakut, imunitetin, energjinë, forcën mendore, shëndetin e lëkurës dhe flokëve. Megjithatë, për disa njerëz një dush i shpejtë i ftohtë nuk është një ide e mirë dhe nuk duhet praktikuar, shkruan “E-clinic”. Si një dush i ftohtë mund të...

Përfitimet dhe rreziqet e dushit të ftohtë: Kini kujdes me këtë freskim në ditët e nxehta të verës Lexo më shumë »

Studimi i ri zbulon: Njerëzit narcistikë ndryshojnë me moshën dhe bëhen më empatikë dhe të këndshëm

Njerëzit narcistë bëhen më empatikë, më bujarë dhe më të këndshëm me kalimin e moshës, sipas rezultateve të një studimi të ri mbi karakteristikat e këtij lloji të personalitetit të publikuar në revistën amerikane “Psychological Bulletin”. Një studim i më shumë se 37.000 njerëzve sugjeron se një ndjenjë e paarsyeshme e lartë e rëndësisë së vetvetes tek njerëzit narcisistë mund të zvogëlohet me kalimin e moshës, por nuk mund të jetë plotësisht…

Studimi i ri zbulon: Njerëzit narcistikë ndryshojnë me moshën dhe bëhen më empatikë dhe të këndshëm Lexo më shumë »

Këto ushqime dhe pije mund ta bëjnë atë edhe më problem në temperatura të larta

Një nga mënyrat për të reduktuar efektet e dëmshme të temperaturave të larta të verës në shëndetin dhe disponimin tonë është ushqimi i duhur, përveç hidratimit të rregullt. Reagimi i trupit ndaj temperaturave të rritura është një ulje e temperaturës së trupit nga djersitja. Dehidratimi i trupit mund të ndodhë si një efekt negativ i atij mekanizmi natyror mbrojtës të trupit dhe...

Këto ushqime dhe pije mund ta bëjnë atë edhe më problem në temperatura të larta Lexo më shumë »

Ngritësit e hershëm apo "zogjtë e natës"? Hulumtimi i ri zbulon se cilët njerëz kanë funksione më të mira njohëse

Hulumtimi i ri thotë se qëndrimi zgjuar deri vonë mund të jetë i mirë për fuqinë e trurit tonë. Sipas hulumtimeve, njerëzit që konsiderohen si "zogj të natës" kanë funksione më të mira njohëse sesa ata që zgjohen herët. Hulumtimi u krye në 26.000 njerëz që shkuan në shtrat vonë dhe tregoi se ata kishin rezultate më të mira në testet e inteligjencës...

Ngritësit e hershëm apo "zogjtë e natës"? Hulumtimi i ri zbulon se cilët njerëz kanë funksione më të mira njohëse Lexo më shumë »

Pirja e ujit shkrin kilogramët: Sa gota duhet të pinë burrat dhe gratë?

Marrja e ujit është e rëndësishme për mirëqenien e përgjithshme të trupit dhe gjithashtu mund të ndikojë pozitivisht në humbjen e peshës. Kur përpiqeni në mënyrë aktive për të humbur peshë, rritja e marrjes së ujit mund të ndikojë ndjeshëm në humbjen e peshës. Nutricionistja dhe dietologia Sushma Jaiswal thotë për “Daily Mail” se kur pini ujë gjatë...

Pirja e ujit shkrin kilogramët: Sa gota duhet të pinë burrat dhe gratë? Lexo më shumë »

Uji i pijshëm i Evropës është i ndotur me një 'kimik të përhershëm', thonë OJQ-të

Një substancë e lidhur me "kimikatet e përhershme" të përdorura në pesticide dhe ftohje është zbuluar në sasi të mëdha të ujit të pijshëm evropian. Në maj, nivele alarmante të substancave PFAS u zbuluan gjithashtu në lumenj, liqene dhe ujëra nëntokësore në Evropë. Përdoret gjerësisht në përdorim të përditshëm - në kozmetikë, tiganët që nuk ngjiten dhe fikëset e zjarrit...

Uji i pijshëm i Evropës është i ndotur me një 'kimik të përhershëm', thonë OJQ-të Lexo më shumë »

Këshilla nga Klinika "Zhan Mitrev": Demenca - si të njohim simptomat

Demenca është një term për disa sëmundje që ndikojnë në kujtesën, të menduarit dhe aftësinë për të kryer aktivitetet e përditshme. Sëmundja përkeqësohet me kalimin e kohës. Demenca prek kryesisht njerëzit e moshuar. Sigurisht, jo të gjithë njerëzit e moshuar vuajnë nga kjo sëmundje. Këta janë faktorët kryesorë që kontribuojnë në shfaqjen e demencës: mosha (më shpesh në moshën ...

Këshilla nga Klinika "Zhan Mitrev": Demenca - si të njohim simptomat Lexo më shumë »

Çfarë duhet të bëni nëse ju pickon një grerëz? Helmi i tyre përmban një substancë që mund të jetë e rrezikshme për njerëzit

Grerëzat janë insekte që i përkasin familjes së grerëzave dhe janë të njohur për pickimin e tyre të pakëndshëm. Ato janë një nga një mijë speciet brenda Hymenoptera, e cila përfshin gjithashtu bletë, milingona dhe grerëza të tjera. Grerëzat janë zakonisht rreth tre centimetra të gjata dhe dallohen nga vijat e verdha në trupin e errët. Ata kanë krahë, antena ...

Çfarë duhet të bëni nëse ju pickon një grerëz? Helmi i tyre përmban një substancë që mund të jetë e rrezikshme për njerëzit Lexo më shumë »

Analiza e përbërjes së tamponëve tregoi rezultate shqetësuese: Të gjitha produktet e testuara përmbajnë nivele të rrezikshme të metaleve të rënda.

Studiuesit matën për herë të parë përqendrimin e metaleve të ndryshme në tampona dhe gjetën nivele alarmante të larta të disa llojeve toksike, duke përfshirë plumbin, për të cilin nuk ka një nivel të njohur të ekspozimit të sigurt. Muret e vaginës janë të veshura me inde shumë absorbuese, që do të thotë se të gjithë ndotësit e pranishëm në produktet higjienike arrijnë në qarkullimin e gjakut shumë shpejt...

Analiza e përbërjes së tamponëve tregoi rezultate shqetësuese: Të gjitha produktet e testuara përmbajnë nivele të rrezikshme të metaleve të rënda. Lexo më shumë »

Ke shkelur mbi një iriq deti? Çfarë duhet të bëni dhe kur të kërkoni ndihmë mjekësore

Notarët e pakujdesshëm shpesh dihet se shkelin iriqët e detit, ku gjembat depërtojnë thellë në inde dhe mund të ngecin dhe të shkaktojnë komplikime të mëtejshme. Nëse keni shkelur aksidentalisht një iriq, fillimisht duhet të dezinfektoni plagën (me alkool, antiseptik) dhe nëse jeni të aftë, t'i hiqni shtyllat me një gjilpërë sterile. Ti mundesh …

Ke shkelur mbi një iriq deti? Çfarë duhet të bëni dhe kur të kërkoni ndihmë mjekësore Lexo më shumë »