• Shtypi kulturor

Në galerinë "Justina dhe Rodoljub Anastasov" është ngritur një ekspozitë vjetore me vepra të Rodoljub Anastasov.

Në galerinë "Justina dhe Rodoljub Anastasov" në Muzeun e Qytetit të Shkupit, më 6 dhjetor në ora 19.30:30 do të mbahet ekspozita vjetore e veprave të Rodoljub Anastasov nga koleksioni i galerisë "Justina dhe Rodoljub Anastasov". hapur. Është një prezantim i rreth XNUMX veprave nga ciklet më domethënëse të autorit Rodoljub Anastasov, të cilat janë pjesë e koleksionit të...

Në galerinë "Justina dhe Rodoljub Anastasov" është ngritur një ekspozitë vjetore me vepra të Rodoljub Anastasov. Lexo më shumë »

Pesëdhjetë vjet hip-hop do të shënohen me promovimin e revistës shkencore ndërkombëtare "Balkan Hip-Hop Studies"

Në Shtëpinë e Kulturës “Koço Racin” në Shkup më 6 dhjetor me fillim nga ora 18 do të promovohen dy numrat e parë të revistës shkencore ndërkombëtare “Balkan Hip-Hop Studies”. Ka botuar dhe vazhdon të botojë kontribute që mund të lidhen me muzikën, studimet kulturore, gjuhësinë, letërsinë, artin, kërcimin, historinë, sociolinguistikën, sociologjinë, filozofinë, performancën...

Pesëdhjetë vjet hip-hop do të shënohen me promovimin e revistës shkencore ndërkombëtare "Balkan Hip-Hop Studies" Lexo më shumë »

SOKOM publikoi tre albume të reja nga thesari muzikor i Maqedonisë

Në ambientet e Unionit të Kompozitorëve të Maqedonisë (SOKOM), më 6 dhjetor në ora 13:XNUMX do të mbahet promovimi i tre albumeve të reja. "Regjistrime historike me vepra me rëndësi historike", ku përfshihen disa autorë, albumi i autorit "Nga opusi i kompozitorit të Boris Svetiev", si dhe kontributi audio në revistën "Premin" me titull ...

SOKOM publikoi tre albume të reja nga thesari muzikor i Maqedonisë Lexo më shumë »

Ambasada e Italisë në Shkup organizon një festival treditor të xhazit me muzikantë italianë

Në kuadër të iniciativave të shumta të organizuara me rastin e 30-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Italisë dhe Maqedonisë së Veriut, Ambasada e Italisë në Shkup organizon festivalin italian të muzikës xhaz "JaZzIT!" Trilogjia italiane e xhazit”, e cila do të zgjasë tre ditë, nga 5 deri më 7 dhjetor. Festivali organizohet nga Ambasada e Italisë në Shkup, së bashku me...

Ambasada e Italisë në Shkup organizon një festival treditor të xhazit me muzikantë italianë Lexo më shumë »

Dy edicione të reja, një libër dhe një Blu-ray, do të promovohen në Kinematekë

Në Kinematekën e Republikës së Maqedonisë së Veriut më 6 dhjetor në ora 12:XNUMX do të promovohen dy edicione të reja të Kinematekës - libri "Filmi dokumentar dhe identiteti" i Sunçica Simonovska Veselinovska dhe Blu-ray "Pesë filma etnologjikë maqedonas". . Promovues të edicionit “Filmi dokumentar dhe identiteti” nga MA Sunçica Simonovska Veselinovska, filmologe e lartë në Kinematekë, do të jenë...

Dy edicione të reja, një libër dhe një Blu-ray, do të promovohen në Kinematekë Lexo më shumë »

Përmbledhja e re me poezi "Caduceus and Lyre" nga Susanna V. Spasovska do të promovohet në QIK-Shkup

Promovimi i librit me poezi “Caduceus and Lyre” nga Susanna V. Spasovska do të mbahet më 5 dhjetor (e martë), nga ora 19:2, në Qendrën Kulturore Informative (QKI) - Shkup, në sallën e ekspozitës "Imperial XNUMX". Libri është botuar nga “VIG Zenica”. Promotore të manifestimit do të jenë Ana Dimishkovska dhe Goce Smilevski. Tekstin e këngës do ta interpretojë aktorja Sofia Nasevska-Trifunovska. Në...

Përmbledhja e re me poezi "Caduceus and Lyre" nga Susanna V. Spasovska do të promovohet në QIK-Shkup Lexo më shumë »

Ekspozita e parë vetjake e Martina Spasovskës titullohet "Heshtja me zë të lartë"

Në Qendrën Kulturore Rinore në Shkup më 5 dhjetor në ora 20 do të hapet ekspozita “Heshtja me zë” e artistes së re Martina Spasovska. – Martina Spasovska në veprat e saj fillimisht paraqet karakterin e saj (më pas përfshin personazhe të tjera femra të parë nga këndvështrimi i saj), jo si model(e) por si katalizator(a) përcjelljeje...

Ekspozita e parë vetjake e Martina Spasovskës titullohet "Heshtja me zë të lartë" Lexo më shumë »

Premiera e shfaqjes teatrale “Lilit” do të mbahet në KSP “Centar-Jadro”.

Në hapësirën kulturore dhe shoqërore “Centar-Jadro” në Shkup më 4 dhjetor (e hënë), në ora 20:XNUMX, do të mbahet shfaqja premierë e shfaqjes teatrale “Lilit”. Është faza e parë e hulumtimit teatror të titulluar "Fletorja e heshtjes", një bashkëpunim mes aktores Jasmina Bilalović, kompozitorit Alessandro Ola (Itali/Spanjë) dhe dramaturgut Jelena Vuksanović (Serbi). Projekti është konceptuar në faza të ndryshme të cilat...

Premiera e shfaqjes teatrale “Lilit” do të mbahet në KSP “Centar-Jadro”. Lexo më shumë »

Debati "Skena letrare në kontekstin kulturor bashkëkohor" do të ofrojë një dialog krijues për të menduar për rrjedhat kulturore.

Në Qendrën Kulturore dhe Informative (QKI) në Shkup më 6 dhjetor (e mërkurë), me fillim nga ora 12:XNUMX, do të mbahet debat me titullin tematik “Skena letrare në kontekstin kulturor bashkëkohor”. Moderator i debatit do të jetë gazetarja dhe studiuesja e kulturës Ana Jovkovska, ndërsa pjesëmarrës do të jenë shkrimtari Petar Andonovski, shkrimtari dhe përkthyesi letrar Zhivko Grozdanoski, shkrimtari, redaktor në...

Debati "Skena letrare në kontekstin kulturor bashkëkohor" do të ofrojë një dialog krijues për të menduar për rrjedhat kulturore. Lexo më shumë »

Intervistë me Ana Martinoskën nga Instituti i Letërsisë Maqedonase: Monument i trishtë folklorik i shumë gjeneratave të Shkupit

Para përfundimit të vitit, i cili shënon 60 vjet nga tërmeti katastrofik i Shkupit më 5 dhjetor, në kinemanë "Frosina" në QKK, në orën 19:1963 do të promovohet vepra monografike në të cilën autoret Ana Martinoska dhe Zharko. Ivanov investoi dy vjet punë intensive. Promovimi i monografisë "Këngë zie nga tërmeti i Shkupit në vitin XNUMX" (nga…

Intervistë me Ana Martinoskën nga Instituti i Letërsisë Maqedonase: Monument i trishtë folklorik i shumë gjeneratave të Shkupit Lexo më shumë »