Фото: jeffreyw / Flickr

Рецепт на денот: Фритата со брокула и чаден лосос

Фритата со брокула и чаден лосос е многу едноставно и брзо јадење кое има подеднакво добар вкус во секое време од денот, па можете да го јадете за појадок, ручек или вечера.

Фритатата е готова за помалку од половина час, а единствено на што треба да внимавате е рамномерно да го распоредите зеленчукот за секој залак да биде вкусен.

Состојки:

– 1 лажица маслиново масло

– 220 грама брокула искината на цветчиња

– 150 грама замрзнат грашок

– 125 грама чаден лосос, исечкан на парчиња

– 6 јајца

– сол и бибер по вкус

Фото: Shameel mukkath / Pexels

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 220 степени.

Загрејте го маслото во тава. Додадете ја брокулата и пржете пет минути додека не омекне.

Додадете го грашокот и пржете уште три до четири минути. Потоа додадете го лососот, изматените јајца и солта и биберот.

Пржете додека не се стегне.

Ставете ја во рерна пет минути да зарумени.

Послужете и уживајте.

На здравје!

 

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот